Bry Boya Ürünleri Otomotiv İnşaat Tekstil Ticaret Sanayi Limited Şirketi
Bize Ulaşın: 0262 335 08 77

Bizden Haberler

Polisan, Köpüğün Hammadesini Üretecek

Boya sektörünün yanı sıra yalıtım sektöründe de büyüyen Polisan Kimya, köpüğün hammaddesi polistireni üretmek için kollarını sıvadı.

Polisan, Köpüğün Hammadesini Üretecek

 Boya sektörünün yanı sıra yalıtım sektöründe de büyüyen Polisan Kimya, köpüğün hammaddesi polistireni üretmek için kollarını sıvadı. Şirket, Almanya ve Norveç kökenli AVERİS mühendislik firması ve Hollanda kökenli UNIPOL firmasıyla ortaklık anlaşması imzaladı.

Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahi, anlaşmayla ilgili olarak, "2014 yılının ilk çeyreğinde 25 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşecek üretim tesisimiz ile yılda 60 bin ton üretim hedeflemekteyiz. Bu yatırımın Holding cirosuna katkısının 100 milyon Euro seviyelerinde olmasını planlıyoruz." şeklinde konuştu. Mizrahi, yalıtım sektöründeki hareketlenme ve potansiyelin oluşumu ile birlikte Türkiye'de köpük (EPS, XPS, NEOPOR) üreticilerinin sayısında da artış gözlendiğini ve bugün Türkiye'de 120 adet köpük üreticisi bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de yalıtım pazarının kişi başı tüketimi 0,06 metreküp iken, Amerika'da yüzde 6, Avrupa'da ise yüzde 10 seviyelerinde olduğunu belirten Mizrahi, şunları aktardı:

"Türkiye yalıtım sektörü olarak henüz yolun çok başındayız. Pazarın derinliği ve büyüklüğü tartışılmaz. Bu noktada Polisan olarak sektörde köpüğün hammaddesi üretmeye soyunduk.Türkiye'de 180 bin ton tüketimin 120 bin tonu ithal edilmekte. Gerçekleştirdiğimiz ortaklık sayesinde büyüyen yalıtım pazarında hammadde üreticisi olarak yerimizi almayı hedefliyoruz.

Kaynak : Haberler.com

Bizden Haberler

BRY Boya ve Polisan Seminer Etkinliği
BRY Boya ve Polisan Seminer Etkinliği
BASF Türk Kimya ve BRY Boya İş Birliği
BASF Türk Kimya ve BRY Boya İş Birliği
Yeni Markamız Bryshop.com.tr Sizlerle
Yeni Markamız Bryshop.com.tr Sizlerle
Ödül Farklı, Kazanan Hep Aynı!
Ödül Farklı, Kazanan Hep Aynı!